Hoe houd je je sieraden mooi?

 

Om optimaal van je sieraden te kunnen genieten, vertel ik je graag wat meer over de verzorging van sieraden en geef ik je wat tips mee. De sieraden van JM the Label zijn gemaakt van stainless steel (RVS). Een voordeel van stainless steel is, dat het niet heel veel verzorging nodig heeft. Desondanks kunnen ze wel een beetje extra liefde gebruiken.

 

Wat houdt stainless steel precies in?

Stainless steel, oftewel roestvrij staal (RVS) genoemd, is tegenwoordig erg populair! RVS is een combinatie van voornamelijk ijzer, nikkel, chroom en koolstof. Ook is stainless steel bestand tegen corrosie en vlekken. Stainless steel zilver verkleurt niet. Over het algemeen verkleurt stainless steel goud ook niet, maar het goudkleurige is een laagje, dus dat laagje zou op den duur een keer kunnen verdwijnen. 

Daarom is het toch belangrijk om je sieraden goed te verzorgen, zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten!

 

Wel of niet waterproof?

Ja, stainless steel sieraden zijn wél waterproof! Maar.. toch is het niet verstandig om te gaan zwemmen en douchen, omdat hiermee het laagje chroom beschadigd kan raken. Als je jouw sieraden af doet, heb je langer plezier van jouw sieraden en zullen deze niet verkleuren.

 

Tips & tricks om je sieraden lang mooi te houden:

  • Doe je sieraden af bij het slapen, douchen, sporten en zwemmen
  • Wacht ongeveer 30 min. met het omdoen van je sieraden als je net een crème op je lichaam hebt gesmeerd.
  • Vermijd contact met zeep, parfum, olie en andere sprays. Het beste is om even te wachten met het omdoen van je sieraden als je je bijvoorbeeld net hebt ingesmeerd met bodylotion.
  • Maak je sieraden zo af en toe schoon met een zachte doek
  • Berg je sieraden op in bv. een sieradendoos. Zo blijven ze mooi en raken ze ook niet door elkaar.

Houd je je aan bovenstaande tips, maar verkleuren je sieraden nog steeds? Het is zo dat iedere huid een andere pH waarde heeft. Deze waarde van je huid heeft invloed op het proces van oxidatie (verkleuring). Hierdoor kan het dus zijn dat jouw sieraad sneller verkleurt dan die van je vriendin.